Sivut

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Myrkky 30.9.

Koko perjantai meni kilpailuihin valmistautuessa. Olin tallilla ennen neljää ja kotona vasta kymmen aikaan. Viimeinen treeni ennen kisoja meni ihan hyvin, menin pellolla ja kentällä lopuksi hetken aikaan. Pesin Sarpan ja varusteita, sekä letitin sen jo valmiiksi.

Kuvat on ottanut Minna Etelämäki

Lauantaina jo ennen kilpailuihin lähtemistä S oli kauhean stressaantunut ja yritti potkia bootsejakin pois ennenkuin sain ne edes jalkaan. Kuitenkin kaikki onnistui ihan hyvin ja pääsimme kilpailupaikalle. Nea oli Bellan kanssa samalla kyydillä, niin S sai jäädä koppiin odottelemaan yksin ja olenkin ylpeä siitä ettei sitä haitannut ollenkaan jäädä sinne odottelemaan. Olimme Nean kanssa eri luokissa niin autoin Neaa ja kuvasin heidän ratansa ennenkuin lähdin laittamaan Sarppaan valmiiksi.


Varusteita laittaessani S oli fiksusti. Seisoi omaan tapaansa rauhassa ja sain sen yksin hyvin laitettua kuntoon. Lähdin hyvissä ajoin verryttelemään, koska olin todennut sen viime kisoissa hyväksi. Mitä kylmempi alkaa tulla on tärkeämpää vanhan hevosen kanssa verrytellä ajallaan ja varsinkin kun menee vain yhden radan. Verryttelynä on toiminut hyvin, että aluksi ratsastan eteen alas pitkällä ohjalla, taivuttelemalla samalla. Kun kaikki askellajit on käyty läpi, niin sitten vasta alkaa kokoamaan ja menemään liikkeitä kunnolla läpi. 


Verryttelyssä S oli jännittynyt ja kaikki oli pelottavaa. Vaikkei se nähnyt mitään pelottavaa, se oli silti vain jännittynyt kokoajan. Valmentajani oli samaan aikaan verryttelyssä ja sainkin Sannalta ohjeita miten toimia. Sannan avulla verryttelyssä tuli ihan hyviä pätkiä, mutten silti saanut hevoseen minkäänlaista tuntumaa ja kontaktia. Normaalisti tunnen sen, koska se menee hyvin, mutta nyt ei tullut minkäänlaista tunnetta. 


Maneesiin päästyämme S veti itsensä lukkoon ihan tyysti. Kiersin rataa vain ympäri, että S näkisi kaikki paikat ja rentoutuisi. Mitään rentoutumista ei kuitenkaan tapahtunut. Ajattelin vain, että noh yritetään vetää vain tämä ja kattoa jos pääsisi läpi. Osasinkin jo ennalta arvata kuinka jännittynyt S voisi olla, koska pitkästä aikaa maneesissa kilpailut. Siksi ennakoinkin ja nyt Myrkyssä on harjoituskoulukilpailut perjantaina, joissa olisi tarkoitus mennä A merkin kouluohjelma. Olen kuitenkin kipeä, enkä ole päässyt ratsastamaan, niin näyttää siltä, että joudun perumaan osallistumiseni.


Kilpailun ohjelma oli/on meille ihan älyttömän haastava ratsukkona, siinä on paljon kaikkea mikä vaatii treenaamista vielä kauheasti. Lähdimme kuitenkin kilpailuihin, koska kaikki kokemukset ovat plussaa ja ei siinä mitään häviä. Yllätyin ihan älyttömästi, että saimme 55,1%. Vaikea rata ja epäonnistunut suoritus, niin siihen nähden nuo olivat todella hyvät prosentit. Olemme muutenkin vielä niin keltanokkia Helpossa A'ssa. Kuten kuvistakin näkee oli S jännittynyt enkä saanut ratsastettua sitä. Epäonnistuminen tuo rata oli, mutten kuitenkaan ollut harmissani. Olosuhteet oli mitä oli ja teimme parhaamme. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti